Flinke rookontwikkeling bij brand autosloper

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

Op het terrein van een autosloperij aan de Gideonweg is zondagmiddag brand uitgebroken. Dat meldt Rick ten Cate van de incidentenwebsite tencatefotografie.nl.

De melding van de brand kwam rond 13.55 uur bij de hulpdiensten binnen die daarop direct uitrukten met een bluswagen. “Ik rijd nu op de Europaweg en ik zie boven de Gideonweg flink wat rookontwikkeling”, vertelt Ten Cate korte tijd later. De rookontwikkeling wordt veroorzaakt door een brand in een personenauto, zo blijkt korte tijd later. “De brandweer heeft behalve een tankautospuit ook de schuimbluswagen ter plaatse laten komen. Een auto die voor een grote bult sloopauto’s staat heeft vlam gevat. De brandweer blust het vuur met één straal hogedruk.”

Rond 14.20 uur is de brand onder controle. “De auto is ondanks de inzet van de hulpverleners uitgebrand”, vertelt Patrick Wind van 112groningen.nl. “Niemand is gewond geraakt. Hulpdiensten konden voorkomen dat het vuur oversloeg naar andere auto’s.”

In 2017 ook brand
Op 15 februari 2017 woedde er ook een fikse brand op het terrein. Een flinke stapel auto’s ging toen in vlammen op. Buurtbewoners ontvingen bij die brand een NL-Alert om ramen en deuren te sluiten.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Deel dit artikel: