Dag en nacht feest bij de opening van het Groninger Forum

nieuws
Foto: Rick van der Velde

Het Groninger Forum houdt bij de opening een feest dat 24 uur duurt. Dat begint op vrijdag 29 november om 17.00 uur.

“Centraal bij de opening staat nu eens niet een artiest of iemand van koninklijke bloede. Wij vinden dat na al die jaren wachten de opening een feest moet zijn voor iedereen uit Stad en Ommeland. Vandaar dat we inzetten op veel en langdurig programma zodat iedereen op zijn eigen tijdstip kan komen kennismaken met het Forum”, aldus Dirk Nijdam, directeur Forum Groningen.

Er kan een tour door het gebouw gemaakt worden en er zijn diverse activiteiten. Zoals dansen met robots, meezingen met Grease, luisteren naar levende boeken en een Alice in Wonderland ontbijt.

“Ik vind het fantastisch om te zien dat de ambities die de gemeente destijds met dit gebied had tot zo’n prachtig resultaat hebben geleid. Ik hoop dat de inwoners en bezoekers van onze gemeente er enorm veel plezier aan gaan beleven”, zegt Paul de Rook, wethouder van cultuur.

In het Groninger Forum komen onder meer vijf filmzalen, een bibliotheek, horeca, een dakterras, expositieruimtes en het voormalige stripmuseum, nu Storyworld.