D66-Jongeren vragen via ‘moederpartij’ om maatregelen tegen belangverstrengeling

nieuws
Foto: Casper Slotboom

De Jonge Democraten Groningen deden maandag voorstellen bij hun ‘moederpartij’ voor de invoering van lokale partijfinanciering, een lokaal lobbyregister en het afkeuren van de doorstroom van raadslid naar Wethouder in Groningen.

“Onze democratie kan altijd beter, zeker ook lokaal,” aldus Puck Rouffaer, voorzitter van de Jonge Democraten Groningen. “De politiek moet kritisch naar zichzelf blijven kijken, zeker ook de grote machtige partijen. Met deze drie voorstellen hopen we de lokale democratie weer een zet in de goede richting te geven.”

De D66-jongeren hopen dat de moederpartij de voorstellen snel gaat indienen bij de gemeenteraad. Doen ze dat niet, dan stellen de jongeren de voorstellen graag beschikbaar aan andere partijen in de raad.

Deel dit artikel:

  1. Lees ik hier nu “afkeuren van de doorstroom van raadslid naar Wethouder in Groningen.” Dat betekend dus dat er nooit een raadslid van een lokale partij kan doorstromen, want die zouden dan weer te weinig ervaring hebben om wethouder te worden. Ze doen ook alles om maar in het pluche te kunnen blijven zitten.

    De VVD is de partij die ook zo zat te pushen dat de PVV en FVD openheid van boeken gaf over hun financien. In die tijd hadden ze zelf even bedacht alles via een stichting te laten lopen zodat ze hun eigen geldstromen konden verduisteren.

    Geloof die politici maar niet, denken alleen aan hun eigen(partij)belang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *