Boze boeren trekken vanaf vier kanten de stad Groningen in

nieuws
Foto: Patrick Wind (112 Groningen)

Boze boeren verzamelen zich maandagmorgen op vier plekken rond de stad Groningen om vervolgens naar het provinciehuis te rijden om daar te protesteren tegen het stikstofbeleid.

Dit doen de boeren, omdat zij willen dat provinciale regels omtrent stikstofuitstoot van tafel gaan. De boeren vrezen dat de maatregelen om de uitstoot van stikstof te beperken te veel op hun bord terecht komt.

De boeren gaan vanuit Aduard, Adorp, Loppersum en het evenemententerrein Roode Haan aan de rand van de stad naar het centrum. Dit gebeurt onder politiebegeleiding. Er wordt om 12.00 uur een petitie aangeboden aan gedeputeerde Henk Staghouwer van de provincie.

De actie wordt georganiseerd door de landbouworganisatie LTO – Noord. In Friesland had de actie van afgelopen vrijdag in Leeuwarden al succes. Friesland trok de maatregelen in.

Deel dit artikel:

 1. Ik hoop dat et niet alleen bij protesteren blijft maar dat boeren in de landbouw en veeteelt de hand in eigen boezem durven te steken en initiatieven ontplooien om wat aan dat probleem te doen.
  Niet wijzen naar elkaar -‘want anderen zijn nog veel erger’- want levert helemaal niks op.
  Weg uit die slachtofferrol en start samenwerken en handelen.

  Dit zijn de cijfers http://emissieregistratie.nl/erpubliek/erpub/international/nec.aspx en daaruit blijkt bijvoorbeeld dat de uitstoot door ammoniak en stikstofoxiden door landbouw en veeteelt zeer fors is.
  Daar is geen ontkennen aan.

  Daarnaast zijn er zat mogelijkheden voor andere veroorzakers van die uitstoot, waaronder verkeer, luchtvaart, industrie en bouw én consumenten zoals u en ik, om wat aan die uitstoot te doen.

  De eigen verantwoordelijkheid nemen en met elkaar de gezamenlijke verantwoordelijkheid dragen.

 2. De machthebbers dragen stropdassen en maatpakken, ze hebben nooit de klei bewerkt. Wel moest destijds alles groter en meer, efficiënter en goedkoper. De literprijs die een boer krijgt voor zijn melk is beneden de kostprijs en de boer, hij ploegt verder, hij kan niet anders.

  Maar het gaat de maatpakken niet ver genoeg, bij een gebrek aan een god hebben ze moeder aarde tot middelpunt van aanbidding verheven, en de belastingbetaler mag de offers betalen. Én de boeren, zij worden al jaren te grazen genomen en zijn ook nu weer middelpunt van blaam en schaamte.

  Pik en accepteer het niet, er is namelijk geen uitweg dan alleen jezelf uit laten kopen. En dan? O ja, denk goed na op welke partij je stemt, en gá ook stemmen. Jesse Klaver gaat namelijk ook stemmen.

 3. dan hoor ik al weer iemand op de radio dat ze goede afspraken hadden gemaakt. en die zullen de boeren ook na komen maar het is meestal dat de politiek de afspraken na komen want dat is niet in hun voordeel dus burgemeester eerst in de spiegel kijken!!!!!!

 4. Ja Henk, en het egocentrische onderbuikretoriek-gepeupel (onder leiding van Baudet en Wilders, met steun van CDA en VVD) gaat ook stemmen.

 5. Henk Noeken, het gaat om de Provinciale interpretatie van de stikstofregels. Daar heeft de Burgemeester niet zoveel mee te maken. Die gaat over de openbare orde in onze stad.

 6. Helemaal met Merel eens! Goed verwoord.
  Doe, je praat weer eens naar je verstand hebt. Het stikstofprobleem heeft niks met een ‘globale schaal’ te maken. Lees vooral het artikel op Sikkom om te snappen hoe het in elkaar steekt.
  @Henk: Daarom ga ik de volgende keer maar eens GL stemmen, precies om de redenen die jij aangeeft!

 7. @Evert Jan: Altijd herkenbaar door vaste woordjes: onderbuik, gepeupel, egocentrisch. Heerlijk woordjes gooien zonder objectieve voorbeelden. Zo gaat dat met linksfascisten, die hebben nooit behoefte aan argumenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *