Baxbier wil meer speciale edities, maar wel in blik

Baxbier-oprichter Jeroen Bax heeft vandaag officieel afscheid genomen van de brouwerij. Maar de Groningse bierbrouwers kijken hoopvol vooruit naar de toekomst.

Jeroen Bax was al meer dan een jaar inactief door een burn-out. Daarom besloot de oprichter zijn taken neer te leggen. Bax blijft wel als naamgever en aandeelhouder betrokken bij het Groningse biermerk.

De brouwerij heeft grote plannen voor de toekomst. Zo wil het de bieren vernieuwen en wordt al het bier op termijn in blik verkocht. Dat is namelijk duurzamer, beter voor de houdbaarheid van de bieren en op een blik is meer ruimte voor artwork. Daarnaast wil de brouwerij meer speciale, gelimiteerde ‘batches’ speciaalbier maken.

Geschiedenis

De brouwerij begon in 2014, toen wielervrienden Jeroen Bax en Sepp Jansen nog in de keuken met potten en pannen bier brouwden als hobby. De brouwerij won de prijs voor beste bier van de wereld in de categorie ‘gerookte bieren’. In 2016 is de inmiddels flink gegroeide brouwerij op de huidige locatie aan de Friesestraatweg gaan zitten, met en grote brouwhal en een proeflokaal met een terras aan het water.

Deel dit artikel:

  1. Pils mag in blik. Bier hoort in flesjes. Al die hippe bieren zitten in wegwerpflesjes. Ga met statiegeld werken. Er dient in NL net als in België een standaard 33cl statiegeldflesje te komen waar alle brouwers mee kunnen werken.

  2. Bier dat nagist kan idd misschien beter op fles, of zou je met een andere vorm blik ook de nagisting kunnen krijgen zoals in een flesje?

    Pils, Ales, stouts en IPA’s kunnen denk ik prima in blik. Blijft langer goed (want geen licht) en is makkelijk in te zamelen / scheiden.

    Dat statiegeld idee lijkt me inderdaad prima om hier in te voeren.
    Nu moeten we met ons tasje met lege flesjes langs diverse winkels om te zien wat nog terug kan en dan nog mag de helft in de glasbak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *