Alfa-college is een Gezonde School

nieuws
foto: André Huitenga

Het Alfa-college heeft het vignet Gezonde School behaald. Het vignet is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van studenten.

Op 31 oktober, de Dag van de Gezonde School, ontvangen verschillende locaties van het Alfa-college een vignet. Scholen kunnen certificaten behalen voor onder andere de gezondheidsthema’s Bewegen en sport, Voeding, Roken, alcohol- en drugspreventie. Na het behalen van minimaal één themacertificaat mogen scholen zich drie jaar een Gezonde School noemen. De school doet vooral veel aan bewegen, onder het motto ‘Fit for Life”.

Fit for Life bij het Alfa-college staat voor een gezonde en actieve leefstijl, maar draait om meer dan alleen bewegen: De school houdt zich ook bezig met voeding, mentale gezondheid en de mindset dat je de fiets pakt in plaats van de bus. Het Alfa-college is een christelijk ROC met in totaal 15 duizend studenten, vestigingen in Groningen, Hoogeveen en Hardenberg.

Deel dit artikel:

  1. Al die onzin hadden wij vroeger niet nodig. Lekker kroketje in de kantine eten en op de fiets naar school. Rugloze pamper generatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *