Zorgen bij PvdA over wachtlijsten bij Veilig Thuis

nieuws
Het hoofdkantoor van Veilig Thuis Groningen aan de Leonard Sprengerlaan - Foto: Google Streetview

De fractie van PvdA wil dat de gemeente duidelijk maakt wat ze doet terwijl de wachtlijsten bij Veilig Thuis Groningen worden weggewerkt. Het stelt daarom schriftelijke vragen aan het college van B&W.

Volgens het college wordt het oplossen van de wachtlijsten bemoeilijkt wordt door het gebrek aan goed gekwalificeerd personeel. De PvdA-fractie vraagt zich daarom af hoe reëel een ernstig  incident  is als gevolg van de huidige wachtlijsten. Ook vraagt de partij om maatregelen om de veiligheid tijdens deze periode van wachtlijsten te borgen.

Gemeenten zijn sinds 1 januari 2015 verantwoordelijk voor het Advies- en Meldpunt Huiselijk geweld & Kindermishandeling. Dit wordt gevormd door medewerkers van het voormalig Steunpunt Huiselijk Geweld (SHG) en het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK).

Deel dit artikel:

  1. Uh PVDA… omdat jullie B&W te druk bezig om geld aan prestige projectjes uit te geven ?
    Man man man wat weer een teken van de schijnheiligheid van de PVDA/

  2. Uh PVDA… omdat jullie B&W te druk bezig is om geld aan prestige projectjes uit te geven ?
    Man man man… wat weer een teken van de schijnheiligheid van de PVDA. En ook weer een teken van het falen van de vorige regeringsdeelname van de PVDA toen allerlei taken zonder het benodigde geld over gedragen werd aan de gemeentes.

  3. Het word eens een keer tijd voor een parlementaire enquête over die hele regionalisering van de jeugdhulp en de WMO. De verdeling van het geld en de daadwerkelijke verdeling van de problematiek lijken nogal uit elkaar te lopen. Vooral bij je jeugdhulp lijkt het mis te gaan bij de middelgrote gemeenten in de regio. Den Haag moet die problematiek erkennen en er wat aan doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *