Volwassen PKC’83 ruim langs “jochies” van VV Groningen

Foto Andor Heij: VV Groningen - PKC'83 1-4

PKC’83 heeft zaterdagmiddag in de eerste klasse E de stadsderby tegen VV Groningen gewonnen. Op sportpark het Noorden van VVG was PKC met 4-1 te sterk.

Na 13 minuten viel de openingstreffer voor de gasten toen verdediger Jeffrey Noordveld een corner van Simon Schreiber binnen kopte. De 0-2 voor PKC kwam na 16 minuten. Danny Harms vloerde Schreiber in het strafschopgebied en Brian Inge schoot de tweede voor PKC op het bord.

De beslissing viel twee minuten na rust. Felipe Marcal Pinheiro verstuurde een afgemeten voorzet die door Inge goed werd gecontroleerd en raak geschoten: 0-3. Na 78 minuten maakte Edu de Jonge Rosa er 1-3 van. Koen Hateboer maakte een einde aan alle illusies van VVG. Met een hoogstandje speelde hij zich vrij en knalde na 80 minuten de 1-4 eindstand op het bord.

“Het waren de volwassenen tegen de jochies en wij waren de jochies”, aldus VV Groningen trainer Mustafe Ahmed. “Het was een verdiende overwinning voor PKC. Zij straften alle fouten van ons af“. PKC’83 verdediger Jeffrey Noordveld lag er een jaar uit met een hernia. Noordveld is weer fit en was meteen belangrijk met de openingstreffer: “Ja, dat was geweldig. Het gaf me kippenvel en het was de basis voor de overwinning. Het was een echte teamprestatie”.

Het was voor PKC de eerste wedstrijd. VVG verloor eerder al van Zeerobben en staat voorlaatste in 1E.