Verdachte aangehouden voor ‘woningoverval’ Westindischekade

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De politie heeft een 31-jarige verdachte aangehouden voor de vermeende woningoverval in de nacht van zaterdag op zondag aan de Westindischekade.

“Wat er precies gebeurt is moet onderzoek uitwijzen”, zegt Robert-Jan Valkema van de politie Noord-Nederland. “In eerste instantie werd gesproken van een woningoverval maar zoals het nu lijkt gaat het om een poging tot straafroof. Een bewoonster wilde haar bewoning betreden toen in de portiek een man haar tas probeerde te stelen. Toen dat niet lukte is de dader er vandoor gegaan op een fiets.”

Politieagenten kamden daarop de wijk uit en Burgernet-deelnemers werd gevraagd uit te kijken naar de verdachte. Naar nu blijkt kon al vrij snel een verdachte aangehouden worden. “De man zit op dit moment vast en zal de komende tijd verhoord worden. Daaruit zal moeten blijken wat zijn betrokkenheid in deze zaak is.”