Stad heeft er 435 woningen voor jongeren bij

nieuws

Groningen heeft er sinds donderdag 435 woningen bij, want de Woldring Locatie aan de Friesestraatweg is geopend.

Het complex is bedoeld voor starters op de arbeidsmarkt, jonge stellen en ouderejaars studenten. Ook zijn er vier commerciële ruimtes. Het gebouw is duurzaam gebouwd en er zijn gemeenschappelijke ruimtes, zoals een fitness en een sauna.

“Met de voorzieningen in dit gebouw en de binnenstad binnen handbereik is dit een zeer gewilde locatie om te wonen”, aldus wethouder Roeland van der Schaaf bij de opening.

Deel dit artikel:

 1. En hoeveel parkeerplaatsen? :)

  Ik weet niet hoe de mensen in de buurt dit enorme gebouw ervaren, maar ik vind het eigenlijk best mooi.
  Ben benieuwd hoe het gaat uitpakken met zoveel mensen op zo’n stukje stad. Als ik nog binnen de doelgroep viel, zou ik er best willen wonen. Bax op loopafstand…. :)

 2. In de huidige digitale wereld zouden vele colleges via beeldscherm gegeven kunnen worden en zouden de studenten thuis bij de ouders kunnen blijven wonen. De besparing op energie, ruimte en financien zou enorm zijn. En aangezien bijna iedereen tegenwoordig zo klimaatdrammerig met alles CO2 en stikstofvrij maken is en er vele protesten door scholieren worden georganiseerd, die het allemaal beter weten, zou dit milieuvriendelijk digitaal studeren thuis door studenten en regeringen toch met liefde en Schwung omarmt moeten worden.

 3. prachtig complex, had alleen 10 keer hoger gebouwd moeten worden en dan op het voormalige suikerfabriekterrein had je gelijk de woningnood met ruim 4000 kunnen verminderen. misschien iets voor de toekomst

 4. Inderdaad, karakteristiek ontwerp. Een paar extra hoofdaccenten in dit gebied zou niet misstaan, dat is beter dan laagbouwwoningen uitsmeren rondom de stad. Laten we het compact houden!
  Mooi dat het Water weer wordt betrokken bij de omgeving.

 5. Hoofdaccenten, hoogte accenten, vraag mij telkens af hoe jij/jullie gevelartiesten dit toch verzinnen, enkel en alleen al de gedachte dat er nog meer in beton en steenstrips gegoten hoogbouwtumoren in deze stad gaan verschijnen, doet je toch beseffen hoe mooi deze stad ooit eens was, zonder hoogbouw, met vergezichten welke nu verloren zijn gegaan. Nu is ook deze stad verworden tot het domein, tot een speeltuin voor zich architect noemende gevelartiesten, want laten wij wel zijn, architectuur kun je dit bepaald niet noemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *