Ruim tweeduizend bandjes kunnen terecht bij modern MON

Ruim een jaar lang is er gewerkt aan het gebouw van Muziek Organisatie Noord maar nu is men helemaal klaar. “Ik kan alleen maar heel trots zijn.”

Ruud de Vries begon tien jaar geleden aan de Bieslookstraat met Muziek Organisatie Noord. “Daarvoor lagen er in deze hal allerlei auto-onderdelen opgeslagen. Wij hebben er ruimtes in gebouwd waar solisten, bandjes en orkesten in kunnen repeteren.” Het afgelopen jaar is het gebouw flink op de schop gegaan. “Eigenlijk kun je zeggen dat het nu is wat ik tien jaar geleden in gedachten had.”

Grote trots van Ruud is een orkestruimte. “Ja, hier ben ik heel blij mee. Deze faciliteit hadden we niet. Een grote ruimte waar bijvoorbeeld de mensen van Gruno’s Postharmonie kunnen repeteren, maar waar ook dansgezelschappen gebruik van kunnen maken.” Behalve de grote orkestruimte is er een vrij grote koorruimte en zijn er diverse ruimtes die variëren in grootte waar bandjes kunnen oefenen. “Op dit moment hebben we iets meer dan tweeduizend actieve bandjes die gebruik maken van de faciliteiten. Die oefenen uiteraard niet allemaal gelijktijdig, maar het gaat wel heel goed.”

Komende zondag vindt er een open dag bij MON plaats.