Petitie voor Mus die moet blijven

nieuws

Sportcentrum Balili maakt zich sterk voor Mus. Hij wordt na twintig jaar Groningen met uitzetting bedreigd.

Er is een petitie gestart met het motto: Mus moet blijven. ‘Geboren in Bosnië waar hij opgroeide in een weeshuis. Geen ouders, geen familie, niets. Hij was pas 10 toen de burgeroorlog uitbrak. Via vele omzwervingen is hij terechtgekomen in Nederland. Hier woont hij sinds 1998. Groningen is zijn stad. Groningen voelt als het warme gezinshuis dat hij nooit heeft gekend.’

Met de petitie wil het sportcentrum handtekeningen ophalen om Mus’ zaak opnieuw te bepleiten en recht te doen aan wat nu krom is’. ‘Wij laten dit niet toe. Wij zijn boos dat er zo met mensen wordt omgegaan, en wij eisen dat Mus in Nederland mag blijven. Mus hoort bij ons, bij ons Medelanders. Steun ons. Steun Mus.’

De petitie is hier te vinden.

Deel dit artikel: