Omapost bestaat bijna vijf jaar

Omapost heeft veel te vieren. Ze bestaan bijna vijf jaar, hebben een website om kaartjes te versturen en ze zijn een stichting geworden.

De stichting Omapost is bijzonder, omdat je gemakkelijk je online foto’s verstuurt naar je opa en oma. Het kaartje ontvangen zij op de ouderwetse manier door de brievenbus.

Wilbert van de Kamp is Omapost gestart, omdat hij een manier zocht om gemakkelijk zijn oma op de hoogte te houden met wat hij doet in zijn leven. ‘Toen leek het mij leuk om een manier te hebben om makkelijk kaartjes te kunnen versturen en dat is Omapost geworden.’

De stichting verstuurt niet alleen maar kaartjes naar ouderen, maar organiseert ook leuke uitjes voor ze, zoals bijvoorbeeld een lekker diner. ‘Een kaartje is alleen een middel om elkaar iets beter te leren kennen, dus als je dan niet alleen maar kaartjes stuurt, maar ook gewoon iets samen gaat doen, dan kom je toch iets verder dan alleen een kaartje naar elkaar te sturen, het is een leuke manier om elkaar nog beter te leren kennen,’ zegt Wilbert van de Kamp.

Vanwege de nieuwe website en het vijf jarig bestaan, heeft Omapost een leuke avond georganiseerd voor de ouderen van wooncentrum De Ebbingepoort. ‘We hebben het alijd gezellig met elkaar, dus dit lijkt ons ook leuk om bij te zijn,’ zegt Willy Wolthuis, een bewoner van de Ebbingepoort. Vanavond staat een ouderwets potje bingoën en zingen op de planning. ‘Ik ben niet zo gek op bingo, maar dat geeft niks je doet het voor de gezelligheid,’ zegt Catrien Bleeker, een bewoner van de Ebbingepoort.