Meerdere gewonden bij steekpartij op terras De Drie Gezusters

Op het terras van De Drie Gezusters op de Grote Markt heeft woensdagavond een steekpartij plaatsgevonden. Volgens de politie zijn hierbij drie personen gewond geraakt. Een verdachte is opgepakt.

De steekpartij vond plaats rond 21.30 uur. “Wat er precies gebeurd is, is onbekend”, vertelt Raymond Meter van de incidentenwebsite meterfotografie.nl. “Agenten zijn op dit moment bezig om politielinten te spannen. Er staan twee ambulances op de Grote Markt en verschillende politiewagens staan her en der geparkeerd.”

Eén verdachte aangehouden
Een woordvoerder van de politie bevestigt dat er meerdere hulpdiensten ter plaatse zijn. “We zijn gestart met een onderzoek naar de oorzaak en de toedracht. We hebben inmiddels een verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Ook hebben we een steekwapen in beslag genomen dat nader onderzocht gaat worden.” De woordvoerder laat verder weten dat forensische rechercheurs sporenonderzoek doen in de nabije omgeving en daarbij eventuele sporen veilig stellen. Ook wordt er gesproken met getuigen. Vanwege het onderzoek is het terras ontruimd. Ook is het café geëvacueerd, zodat de politie in alle rust haar onderzoek kan uitvoeren.

Tekst gaat verder onder de foto

Hulpdiensten ter plaatse bij De Drie Gezusters. Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl

Politie: “Drie mensen lichtgewond geraakt”
Ooggetuigen vertellen aan incidentfotograaf Rick ten Cate van tencatefotografie.nl dat rond 21.30 uur een man het terras op kwam. Eén van de terrasbezoekers werd vanuit het niets opeens in zijn nek gestoken. Een andere terrasbezoeker probeerde de dader te stoppen. Bij deze schermutseling raakte hij gewond aan zijn hand. Hulpverleners waren vrij snel daarna ter plaatse, waarop de dader kon worden ingerekend. Officiële bronnen kunnen het verhaal niet bevestigen. Volgens de politiewoordvoerder zijn drie mensen gewond geraakt, die allen lichte verwondingen hebben opgelopen. “Op dit moment zijn we nog volop bezig met het onderzoek.”

Het onderzoek werd rond 23.00 uur afgerond. Kort daarna werd het terras weer vrijgegeven.

De Technische Recherche doet onderzoek op het terras. Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Raymond Meter – meterfotografie.nl
Het terras van De Drie Gezusters is ontruimd. Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl