Machinist: “We stoppen niet in Zuidhorn, u kunt niet uitstappen”

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Een vreemde gewaarwording dinsdagochtend voor stoptreinreizigers tussen Groningen en Leeuwarden. Door een overvolle trein werd er niet gestopt in Zuidhorn.

“Wij gaan zo direct niet stoppen in Zuidhorn”, meldt de machinist via de intercom aan de reizigers van de stoptrein die om 07.20 uur vertrokken is uit Leeuwarden. “Jullie zullen het vast wel gemerkt hebben, maar de trein is overvol. Dit betekent dat u in Zuidhorn ook niet uit kunt stappen. Reizigers met de eindbestemming Zuidhorn kunnen in Groningen overstappen.”

“Te laat voor college”
“Ik ben hier niet blij mee”, zegt een student. “Ik moet er in Zuidhorn uit om er de bus richting Zernike te pakken. Nu kom ik gewoon te laat voor college.” Ook voor de reizigers op het perron in het Groningse dorp betekent het doorrijden van de stoptrein vertraging. De machinist meldt dat de achteropkomende sneltrein een extra stop gaat maken zodat voor hen de schade relatief gezien mee valt.

Nieuw studiejaar zorgt voor drukte
Vanwege het nieuwe studiejaar dat vorige week begonnen is kampen vervoerders Arriva en Qbuzz op verschillende lijnen met overvol materieel. “Meestal duurt de drukte tot en met de herfstvakantie”, laat een reiziger weten. “Dat is het moment dat studenten alsnog een studentenkamer weten te bemachtigen of dat ze stoppen met hun studie.”

Deel dit artikel: