Koninklijke Visio Haren wil nieuwe buitenspeelplaats voor blinde en slechtziende kinderen

nieuws
Foto: Koninklijke Visio Haren

Vanaf 13 september start de Koninklijke Visio Haren met de actie ”Kom je buitenspelen” om een speelplaats te creëren voor kinderen die blind, slechtziend of rolstoelgebonden zijn.
Het plan ligt er, nu zijn ze op zoek naar mensen die ze op weg willen helpen hiermee.

De Koninklijk Visio Haren biedt onderwijs aan kinderen die blind, slechtziend en/of een verstandelijk en motorische beperking hebben.De meeste leerlingen van de school worden dagelijks met taxibusjes heen en weer gebracht. Vaak blijft weinig tijd over om lekker buiten te spelen. Met deze actie wil de school een geschikte plek aanbieden waar de kinderen veilig kunnen bewegen en plezier maken.

Aangepast speelmateriaal is duurder dan wat de school om de hoek op het schoolplein zet. Daarom zijn ze op zoek naar mensen die een speeleiland willen adopteren. En houden ze het komende jaar verschillende acties, om ervoor te zorgen dat de kinderen in 2020 veilig kunnen buitenspelen op attributen waarbij slechtziende kinderen de weg kunnen vinden.

Woordvoerder Inge Hordijk vertelde afgelopen zaterdag in Haren Doet wat voor acties ze willen houden en wat het ideale plaatje van de speeltuin is.

Deel dit artikel: