“INLIA heeft geen informatie achtergehouden”

nieuws

Het is niet juist dat stichting INLIA jarenlang slecht inzicht heeft gegeven over de opvang van vluchtelingen in de Bed Bad Brood voorziening. Dat antwoordt het college op vragen van VVD, CDA en PVV.

De gemeente zegt de afgelopen vijf jaar steeds de persoonsgegevens te hebben ontvangen van de nieuw aangemelde gasten van de voorziening. Die worden gelijktijdig voor een toetsing voorgelegd aan de IND en die deelt de uitkomsten daarvan vervolgens met de gemeente en de Vreemdelingenpolitie.

Als het specifiek gaat om criminele vergrijpen, dan kan INLIA die informatie niet aanleveren omdat ze daar geen toegang voor heeft. Dat ligt bij politie en justitie. Bovendien beschikken mensen in de opvang soms niet over identiteitsdocumenten.

De gemeente vindt dat de Bed Bad Brood voorziening moet blijven, om redenen van humanitaire aard en omdat ze het ongewenst vindt dat mensen zonder voorzieningen op straat verblijven. Ze geeft verder aan dat de informatiedeling tussen de gemeente en INLIA beter is geworden sinds de BBB-voorziening per 1 april van dit jaar is omgezet naar een pilot.

Deel dit artikel:

  1. Typisch PVV om INLIA verdacht te willen maken. Toont maar weer eens aan wat voor anti-democratisch clubje dat is. Waar je beter vragen over kunt stellen is hoe het zit met de uitbreiding van de opvang. Waarom is dat nog steeds niet gerealiseerd? Ik vraag me ook af waarom er fietsen met tassen van Santibri Axender en DVHN bij de opvangboot staan. Volgens mij mogen illegaal in Nederland verblijvende mensen helemaal niet werken. Zijn ze misschien zwart in dienst bij deze bedrijven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *