“Ik heb gewoon les gehad van een hele bekende schaatsster”

Enige tientallen kinderen van verschillende basisscholen hebben woensdag schaatsles gekregen op het ijs in sportcentrum Kardinge. De les maakt onderdeel uit van de Nationale Sportweek.

“Het was best wel moeilijk”, vertelt Brenden die in groep zes van de Bisschop Bekkersschool zit. “We moesten de pizza-punt doen en daarna de pinguïn. Vooral de pinguïn vond ik best wel een moeilijke opdracht.” Tijdens de Nationale Sportweek komen kinderen in aanraking met verschillende sporten om te laten zien hoe gezond en vooral hoe leuk sporten is.

Tijdens de week zijn er verschillende topsporters die les geven. “Ik weet niet meer hoe ze heet”, zegt Rosa. “Maar ze deed het heel goed.” Brenden helpt zijn klasgenote. “Dat was Margot Boer. Zij heeft meegedaan aan de Olympische Spelen en heeft verschillende medailles gewonnen. Heel erg leuk dat ik van haar les heb gehad.” De Nationale Sportweek duurt nog de hele week.

Deel dit artikel: