Hoogste punt Merckt en Westcord Hotel op Grote Markt gevierd

Het hoogste punt van de bouw van de Merckt en het Westcord hotel op de Grote Markt is bereikt. Om dat te vieren werd donderdagmiddag een tijdelijke brug tussen de twee gebouwen geplaatst, waardoor bezoekers op de twee daken konden lopen.

De viering werd drukbezocht door onder andere toekomstige bewoners van Merckt. In dat gebouw komen appartementen, een foodmarket en een bierbrouwerij. Ook de eigenaren van het Westcord hotel stonden trots van het uitzicht te genieten op hun gebouw. “Het is een voorrecht om hier op deze prominente plek te mogen bouwen,” vertelt Jennifer Westers. Harry Westers is het daar mee eens. “Ik ben in de provincie Groningen geboren. Het is natuurlijk fantastisch dat wij hier nu mogen gaan ondernemen, op de mooiste plek van Groningen: de Grote Markt.”

Het hotel zal naar verwachting volgend jaar klaar zijn. Merckt wordt dit jaar al opgeleverd.