Hoogste punt Merckt en Westcord Hotel op Grote Markt gevierd

Het hoogste punt van de bouw van de Merckt en het Westcord hotel op de Grote Markt is bereikt. Om dat te vieren werd donderdagmiddag een tijdelijke brug tussen de twee gebouwen geplaatst, waardoor bezoekers op de twee daken konden lopen.

De viering werd drukbezocht door onder andere toekomstige bewoners van Merckt. In dat gebouw komen appartementen, een foodmarket en een bierbrouwerij. Ook de eigenaren van het Westcord hotel stonden trots van het uitzicht te genieten op hun gebouw. “Het is een voorrecht om hier op deze prominente plek te mogen bouwen,” vertelt Jennifer Westers. Harry Westers is het daar mee eens. “Ik ben in de provincie Groningen geboren. Het is natuurlijk fantastisch dat wij hier nu mogen gaan ondernemen, op de mooiste plek van Groningen: de Grote Markt.”

Het hotel zal naar verwachting volgend jaar klaar zijn. Merckt wordt dit jaar al opgeleverd.

Deel dit artikel:

 1. Die oostwand ‘kon minder’, het grote pluspunt natuurlijk is dat het zicht op dat monsterlijke gedrocht erachter énigszins (maar ook niet meer dan dat) belemmerd wordt.

 2. HET MONSTRUM wordt tenminste aan het oog onttrokken. Dat is een plus !.
  Verder zijn deze twee gebouwen minpunten op deze plek aan de Oostwand.
  De Grote Markt wordt nog kleiner als wat het reeds was en het is totaal geen verbetering t.o.v. van hetgeen het voordien was.
  En we hebben het nog niet eens over het deels verstoppen van de Martinitoren (gezien vanuit de Oosterstraat).
  Al met een miskleun van de eerste orde !!!!!!!!

 3. Voor de oorlog een prachtige Hanzestad met een schitterend stadshart. Na geweld in april 1945 gehavend, maar door geslaagde wederopbouwarchitectuur nog lang best fraai. Nu een treurig stemmend zooitje.

  # arm Groningen.

 4. Ik kan niet wachten tot het af is en die rotbussen opgetieft zijn naar de Diepenring. Groningen zal weer een echt marktplein hebben zonder verkeersader er dwars overheen. Komt u maar met die fontein!

 5. Ik me echt niet aan de indruk onttrekken dat sommige negatieve reacties niet worden ingegeven door een werkelijk gemeende opvatting.
  Het zo evident dat de nieuwe situatie zo veel beter is dan de oude dat opvattingen over geslaagde panden uit de naoorlogse periode en een positief oordeel over de toen heersende stedebouwkundige opvatting erg potsierlijk overkomen.
  Voor sommigen is het nooit goed, wat je ook doet. Zielig.

 6. Het Monstrum bestaat niet Arie. Als je graag een monstrum wilt, bouw maar in je achtertuin. Onder de 30m2 en minder dan 3 meter hoog? Dan heb je geen vergunning nodig in ook geen last van het Kikimonster :p. Tenzij je er bomen voor gaat omhakken uiteraard.

 7. Treurig dat sommigen zo krampachtig aan vooroordelen vasthouden en over geen enkel denkbaar onderwerp een positief oordeel kunnen geven.
  Bovendien heeft de meerderheid van de Stadjers een positief oordeel over Forum Groningen gegeven. Deze groep is niet bezig met het bedenken van kinderachtige bijnamen.

 8. MarcS,
  Ontkennen dat HET MONSTRUM bestaat doet ook geen goed aan het gedrocht.
  P.s.ik heb geen achtertuin.
  RealJack,
  HET MONSTRUM GRONINGEN , past beter en is een bestaand gebouw. Ga eens kijken !!!!

 9. MarcS,
  Om dat tegen te gaan had ik al wat extra planten aangeschaft. Als ze te groot worden kan ik altijd een paar gaan afleveren bij HET MONSTRUM.

 10. Ik denk dat wanneer je er later op terug kijkt je het zelf ook wel een klein beetje kinderachtig vindt hoe je een frasi gebouw probeert te framen.

 11. Dat Monstrum had nooit gebouwd mogen worden. Het plan is ook ooit begonnen met een paar bakstenen als onderdeel van het coalitieakkoord in samenhang met onder andere de tram. De bovenste 5 verdiepingen straks slopen, dan lijkt het tenminste nog wat (voor de omgeving en ver daarbuiten)

 12. Als lokale partij zou je nu met plannen tot sloop van MONSTRUM en kitscherige en architectonisch armoedige Oostwand moeten komen.

  Aangezien de huidige architecten op basis van geestelijke stoornis (zou een gezonde geest een mooi historisch pand vernietigen om er van cultuur-marxistische misantropie getuigende troep voor in de plaats te zetten?) tot Nederlandse architectuuropleiding worden toegelaten, er niks voor terugplaatsen.

  Van Schoolstraat tot Korenbeurs één groot plein. Met bomenrijen omzoomd. Vijfer met fontein op de plek van Bakker Bart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *