Groningers zijn vaker bang dat hun geparkeerde fiets gestolen wordt

nieuws
Eenzelfde fietsvlonder in Rotterdam Foto: Gemeente Rotterdam

Groningers hebben er minder vertrouwen in dat ze hun fiets op straat veilig kunnen stallen dan vorig jaar. Bij de eigen woning valt dit nog mee, maar in de binnenstad zijn Stadjers vaker bang dat hun fiets gestolen wordt. Dat blijkt uit onderzoek van OIS Groningen.

Bijna acht procent van de 12.500 respondenten geeft aan dat er in 2018 een fiets van hen gestolen is. Van drie procent is er meerdere malen een fiets gestolen. Met name in de binnenstad zijn mensen vaker bang dat hun fiets weg zal zijn. In de dorpen ligt dit percentage lager, daar had slechts 6 procent te maken met fietsendiefstal.

Het is voor het eerst in vijf jaar dat Groningers minder vertrouwen hebben in de veiligheid van hun geparkeerde fiets.