D66: Aangifte van zedendelict moet sneller kunnen

nieuws
Foto: Google Maps

Capaciteits- en planningsproblemen mogen geen belemmering zijn bij de aangifte van een zedendelict. Dat stelt de raadsfractie van D66.

Vlak voor deze zomer werd in Groningen weer een slachtoffer naar huis gestuurd voor bedenktijd, terwijl zij aangifte wilde doen van een verkrachting. Na navraag bleek dat dit soms ook gebeurt door een gebrek aan capaciteit of door planningsproblemen.

D66 vindt dat elk slachtoffer het recht heeft op aangifte en dat capaciteits- en planningsproblemen geen belemmering mogen zijn. Volgens raadslid Wieke Paulusma is het doen van aangifte van een zedendelict een enorme stap. Dat moet zo laagdrempelig mogelijk kunnen. De fractie hoopt dat dit soort aangiftes een hogere prioriteit krijgt.