Brinkschool is blij met verhuizing naar Rummerinkhof

nieuws

De knoop is eindelijk doorgehakt. Brinkschool Haren mag verhuizen naar de Rummerinkhof. Sinds 2017 is de school bezig om dit voor elkaar te krijgen.  In de uitzending van Haren Doet vertelde Bert Boers hier alles over.

Door de bouw van nieuwbouwwijk Harenerholt kwam er een enorme toeloop van gezinnen naar Haren. En dit zorgde ervoor dat de school uit zijn voegen begon te groeien op de locatie Oude Brinkweg. Met als gevolg dat Bert Boers plannen moest maken voor verhuizing naar de voormalige locatie van Zernike Rummerinkhof. Zij zitten nu aan de Kerklaan.

Op dit moment is de school nog verdeeld over twee locaties. Volgens Bert Boers is dit niet wenselijk. ” Twee locaties gaat op ten koste van de onderwijskwaliteit op termijn. Ook komen de onder-en bovenbouw op deze manier nooit met elkaar in aanraking.

De Brinkschool gaat zich vestigen naast de Peter Petersenschool. Onwonenden zijn bang dat hierdoor de verkeersdrukte toeneemt, wat uiteindelijk gaat leiden tot gevaarlijke verkeerssituaties. Bert Boers benoemt dat er goede afspraken zijn gemaakt om de druk op dit stuk te verlagen. Zo hebben beide scholen in de ochtend uiteenlopende tijden, zodat de kinderen niet op dezelfde tijden naar school worden gebracht.

Daarnaast merkt hij dat Haren sowieso drukker is geworden in de ochtend. En dat is niet alleen maar dankzij de scholen. ”We zitten met de rug toe naar de wijk Harenerholt. Op dit moment heeft de onderbouw daar de meeste toeloop van”. Verder hoeven ze ook niet door het dorp, en dat maakt het aantrekkelijk om ook op de fiets of lopend te gaan.

Luister hier het volledige interview terug