Zondag filmopnamen en in september voetbalveldtheater

nieuws

Zondagmorgen gaan meer dan vijftig figuranten in jaren zeventig kledij voor de Molukse zaak demonstreren. Het betreft filmopnames. Die worden in september gebruikt voor theatervoorstellingen op een voetbalveld aan de Eikenlaan.

‘Tussen de wijde broeken, zonnebrillen en lange haren waan je je in de jaren zeventig. In die jaren vonden in Nederland regelmatig demonstraties plaats van jonge Molukkers die eisten dat de Nederlandse regering een onafhankelijke Molukse staat mogelijk zou maken, zoals ooit aan hun ouders beloofd was’, schrijft Adak.

Adak staat voor Aan De Andere Kant. Het is een driejarig theaterproject over de complexe geschiedenis van de Moluks-Nederlandse bevolking. In 2018 trok de eerste voorstelling over de eerste generatie Molukkers in Nederland volle zalen en werd bekroond met de Drentse Anjerprijs. In september volgt het tweede deel ‘Buitenspel’ over de tweede generatie.

Tijdens de opnames op 25 augustus bij het vroegere Groninger Museum zijn toeschouwers welkom. Tussen de opnames door is er ruimte voor vragen en gesprekken en foto’s met de figuranten.

Het resultaat van de opnames is te zien als onderdeel van de theatervoorstelling, die op voetbalvelden in Groningen, Assen, Appingedam en Hoogeveen wordt gespeeld. In de stad wordt er gespeeld van 2 tot en met 7 september op het voetbalveld tegenover Astrea, Eikenlaan 253. Meer informatie, speeldata en kaarten op www.adak-theater.nl.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *