Zaterdagmiddag geen scheepvaart mogelijk tussen Groningen en Zuidhorn

nieuws
Foto: Google Maps Streetview

Aanstaande zaterdagmiddag is al het scheepvaartverkeer op het Van Starkenborghkanaal van 15:00 tot circa 17:30 uur gestremd tussen de brug Dorkwerd en de brug Zuidhorn. De oude brug bij Aduard wordt door een hijsbok uit het kanaal getild en op de wal gelegd.

Om het hijsblok voldoende stabiliteit te bieden, worden er kabels gespannen over het kanaal. Het optillen en verplaatsen van de brug duurt tweeënhalf uur. Het kanaal is in die tijd afgesloten voor het scheepvaartverkeer.

Maandag wordt de brug in delen gesneden en per vrachtwagen afgevoerd. Vervolgens worden in de komende weken de landhoofden afgebroken. Daarna wordt de vaartweg vernieuwd. Deze werkzaamheden duren tot het einde van het jaar en leveren enige geluidshinder op voor omwonenden.

Deel dit artikel: