Voedselbos doet nog zeshonderd bomen in de verkoop

nieuws

In Glimmen komt een groot Voedselbos op het terrein van een voormalige boomkwekerij. Om het bos verder te kunnen ontwikkelen moeten eerst nog de overgebleven 600 kwekerijbomen een bestemming krijgen.

Het afgelopen jaar zijn al 800 bomen verkocht. Onder andere Woningbouwvereniging De Huismeesters en de Provincie Groningen hebben 125 bomen in de regio herplant. Op vrijdag 20 september organiseert het Voedselbos de laatste bomenverkoopdag, om de nog overgebleven 600 kwekerijbomen te redden van de houtversnipperaar. Particulieren, bedrijven en overheden kunnen dan 300 lindes, een ruim aantal zuileiken, -berken, -beuken, honingbomen en gleditsia’s bekijken en bestellen.

De eerste fase, de ontwikkeling van de Natuurzone, is dit voorjaar al gerealiseerd. Zo’n 60 eetbare soorten kregen daar een plek. Er is ook een fruitboomgaard aangelegd en heuvelbedden voor de toekomstige pluktuin. Het bos bestaat in de toekomst uit verschillende zones die bijdragen aan duurzame voedselproductie en biodiversiteit. Het Voedselbos bevindt zich aan de Meentweg tegenover nr 17. Meer informatie: https://www.voedselbosglimmen.nl/