‘Tiny house’ van hout, stro en leem: “Als mensen een handje komen helpen zijn ze welkom”

Met bij elkaar gesprokkelde bouwmaterialen bouwt Paul Scheltema stukje bij beetje zijn eigen huis in Ten Boer.

Dit zogenaamde ‘tiny-house’, in Paul’s geval gemaakt van hout, stro en leem, bouwt hij samen met een groep enthousiaste bouwers. Het gaat hem om meer dan alleen een huis voor zichzelf en zijn dochter te bouwen. Ook het bouwproces en de mensen die hij leert kennen vindt hij belangrijk:”We vinden het leuk als mensen een kijkje komen nemen. Als mensen een handje komen helpen is dat al helemaal welkom.

Het huis komt in een speciale woonwijk bij Ten Boer waar de bewoners de vrijheid van de Gemeente krijgen krijgen om zelf hun droomhuis te bouwen. Door de crisis van een aantal jaren geleden bleef een stuk land in het dorp braak. Het is niet alleen het huis dat de bewoners zelf moet bouwen, ook de elektriciteit, het water en de afvoer moet de bewoners zelf aanleggen.

Deel dit artikel:

  1. Wat ontzettend gaaf zeg! Afgelopen juni kwamen enkele dames bij mijn tiny house even uitrusten en vertelden over ten Boer! Ik ben pas bezig met groen links Overbetuwe om tiny houses onder de aandacht te brengen van de gemeente en te helpen om plekken te vinden waar ook off grid bewoning mogelijk is…
    Veel héél veel succes
    Vr gr
    Jane Brommet
    Elst gld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *