Supporters FC Groningen vechten uitsluiting aan voor wedstrijd tegen FC Twente

Voor de rechtbank in Groningen dient donderdag een kort geding tussen de supportersvereniging van FC Groningen en de club zelf.  235 fans zijn zaterdag niet welkom in het stadion.

Aanleiding is een straf die de KNVB oplegde aan FC Groningen, omdat er vuurwerk werd afgestoken bij de wedstrijden tegen Ajax en Heracles.

Dat gebeurde vanuit vak F. De supporters uit dat vak met een seizoenskaart mogen uit straf zaterdag het stadion niet in voor de wedstrijd tegen FC Twente. Dat vinden de fans niet eerlijk, omdat volgens hen iedereen die tribune op kan, ook al hebben zij kaarten voor een ander vak. Het vuurwerk zou door andere kaarthouders afgestoken zijn. In de rechtbank werd gezegd dat het supporters van Beerschot uit België waren.

Ook vinden de supporters dat FC Groningen in beroep had kunnen gaan tegen de straf. FC Groningen deed dat niet uit angst voor een hogere straf. De rechtbank doet vrijdag om 12.00 uur uitspraak in deze zaak.