Straatverlichting uitgevallen in Stadspark na zware donderslag, brandweer verleent hulp

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

In het Stadspark is zaterdagavond de straatverlichting uitgevallen na een zware donderslag. In het park wordt dit weekend het Hullabaloo Festival gehouden.

Rond 22.00 uur trok er een onweersbui over de stad Groningen. “Het was een gigantische klap”, vertelt Martin Nuver van de incidentenwebsite 112groningen.nl. “Er was een flits en direct daarna een harde dreun. Kort daarna volgden er een aantal alarmeringen voor de Groninger brandweer.” In die alarmeringen werden de bluswagen van Vinkhuizen en de verlichtingscontainer van de Sontweg opgeroepen om uit te rukken naar het Stadspark. “Daar is door het onweer de straatverlichting uitgevallen. Omdat er in het park een festival wordt gehouden assisteert de brandweer daarbij met noodverlichting.”

Volgens Nuver is er in het Stadspark geen paniek. “Ik sprak zojuist één van mijn correspondenten die daar nu is en hij vertelde dat alles rustig verloopt en er geen mensen gewond zijn geraakt.” Wel zijn de bezoekers flink doorweekt. “Veel mensen gaan ook eerder naar huis. Er is een behoorlijke stroom aan auto’s te zien dat het Stadspark verlaat.”

Later meer.