Rechter: ‘Geen supporters FC Groningen in vak F tegen FC Twente’

sport
Foto: Sportphotoagency.com

Zaterdag zullen er geen supporters zitten in vak F van het Hitachi Capital Mobility Stadion. Dat heeft de rechter vrijdagmiddag beslist in een kort geding dat de supportersvereniging van FC Groningen tegen haar eigen club had aangespannen.

De supportersvereniging spande het kort geding aan omdat het het niet eens is met de strafmaatregel die de KNVB de club oplegde. Deze straf houdt in dat supporters uit vak F, het vak van waaruit het vuurwerk werd afgestoken, zaterdag het stadion niet in mogen voor de wedstrijd tegen FC Twente.

De supportersvereniging vindt dit niet eerlijk, omdat volgens hen iedereen die tribune op kan, ook al hebben zij kaarten voor een ander vak. Het vuurwerk zou door supporters van Beerschot uit België afgestoken zijn.

De KNVB legde de strafmaatregel op aan FC Groningen, omdat er vuurwerk werd afgestoken bij de wedstrijden tegen Ajax en Heracles. De supporters vinden dat FC Groningen in beroep had kunnen gaan tegen de straf, maar de club deed dat niet uit angst voor een hogere straf.

Ook de schadevergoeding die de supportersvereniging eiste van de club werd afgewezen door de voorzieningenrechter. Daarnaast moet de supportersvereniging de proceskosten betalen.