Publiek geniet met volle teugen van paardenkeuring op Vismarkt

Het publiek genoot woensdagochtend met volle teugen van de traditionele paardenkeuring die dit jaar op de Vismarkt werd gehouden. De keuring is één van de vele evenementen in het kader van Groningens Ontzet.

Ondanks dat het voor de meeste mensen gewoon een werkdag is, zijn er flink wat mensen op de wedstrijden afgekomen. “Dat vinden we ontzettend mooi”, zegt Jan Peutz van de organisatie. “We zijn om half tien begonnen met de wedstrijden voor tuigpaarden aan de hand. Daarna hebben we de aangespannen paarden.”

“Ik vind dit echt heel mooi”, zegt een jonge toeschouwer. “Vooral dat de paarden zo hard kunnen rennen en ook hoog kunnen springen.” Een mevrouw is het daar mee eens. “Ik vind het knap hoe de menners de paarden in bedwang weten te houden. Heel knap en mooi om te zien.”

Winnaar bij zowel de tuig- als aangespannen paarden is Richard Hofstra. “Dat je alle rubrieken wint, dat is wel heel uniek. Ik had dit ook niet verwacht. Het paard is best wel slecht begonnen aan het seizoen en dat het zich dan vandaag zo goed manifesteert, dat is dan wel heel bijzonder.”