Stropaviljoen geopend door minister Ollongren

Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken heeft woensdag het aardbevingsbestendig Stropaviljoen van Straw Blocks Systems geopend.

Het paviljoen bevindt zich in de bouwinnovatieproeftuin van BuildinG op de Zernike Campus. Het Stropaviljoen laat zien dat je met stro vormvrij, sterk en modern kunt bouwen. Straw Blocks Systems bouwt lego-achtige geprofileerde blokken met bewerkte ruwe strobalen. De stroblokken worden in een licht houten frame verwerkt tot prefab elementen voor gevel, vloer, dak en binnenwanden. Ze hebben een hoge isolatiewaarde.

Ollongren ging ook in gesprek met bouwers over de versterkingsoperatie. “Wat ik heb gemerkt is dat als je verschillende partijen bij elkaar brengt, dat je dan tempo kan maken. Dat is nodig in Groningen. Mensen wachten al lang op versterking van hun huizen en worden ongeduldig, dat snap ik heel goed. Bouwbedrijven willen ook heel graag aan de slag. Het is nu aan ons allemaal om het zo te organiseren dat dat ook gebeurt.”