Grote vestiging Jumbo in oude pand V&D

nieuws

Supermarkt Jumbo City in het voormalige V&D-pand aan de Grote Markt gaat fors uitbreiden. Dat meldt de Maripaan Groep, de uitbater van de supermarkt.

Het pand wordt grondig verbouwd. Zo zullen alle roltrappen verdwijnen. Ook komt er een ondergrondse fietsenkelder van 1.500 vierkante meter.

De Jumbo City, met een ingang aan de Oude Ebbingestraat, gaat op vrijdag 30 augustus dicht. De supermarkt wordt volgend voorjaar heropend en beslaat dan de complete begane grond van het pand, met een oppervlakte van 1800 vierkante meter.

Deel dit artikel:

  1. Jammer, hoopte dat de boel jarenlang leeg zou staan en dan met de grond gelijkgemaakt. En dan herbouwd in oude glorie, anders schiet het nog niet op.

  2. Eens stond dit gebouw dagelijks vol met mensen die er in en uit liepen, het was één en al bedrijvigheid en er stonden ook nog bussen voor de deur.
    Het behoorde tot de meest drukke ‘stukjes’ in Groningen, en nu kun je er op elk tijdstip van de dag een kanon afsteken.

    Die bedrijvigheid nam veel van de ‘lelijkheid’ van de gebouwen weg, maar nu de mensen weg zijn word het weer pijnlijk duidelijk dat dit een rotte kies is en daar gaat de ‘nieuwe’ invulling in de vorm van Jumbo niets aan veranderen.

  3. Jumbo gaat er iets moois van maken, dat weet ik zeker. Hun winkel om de hoek is al warm/gezellig, en een grote Jumbo (Foodmarkt?) met La Place op de markt zal een grote verbetering tov een lege V&D zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *