Gronings sporticoon Grietje Pasma onverwacht overleden

De organisatie van de 4 Mijl van Groningen heeft maandag bekend gemaakt dat Grietje Pasma, bekend als sportpromotor en oprichtster van de 4 Mijl, vrijdagnacht in haar slaap is overleden. Pasma werd 67 jaar oud.

Naast haar werk voor de 4 Mijl van Groningen, tussen 1997 en 2015, runde zij tot 2014 het bedrijf Topsport Noord Nederland. Bij haar afscheid van de 4 Mijl werd zij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Ook zat Pasma 8 jaar in de programmaraad bij OOG. “Ze heeft gedurende die periode vanuit haar grote kennis zich verdienstelijk gemaakt voor OOG. We zijn dankbaar dat zij zich altijd met hart en ziel heeft ingezet. Dit is een groot verlies voor de Groningse sportwereld”, aldus Evert Janse, directeur van OOG.

Ook basketbalclub Donar rouwt om de dood van de innig met de club verbonden Pasma: “Donar verliest in Grietje Pasma een zeer markante persoonlijkheid aan wie de club veel dank is verschuldigd. We wensen haar nabestaanden veel sterkte bij de verwerking van dit verlies,” zo schrijft de club op haar website.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *