‘Groningen heeft een attractie met nationale aantrekkingskracht nodig’

nieuws
Foto: Noorderzon Festival / Pierre Borasci

Groningen is de enige provincie die geen enkele attractie met een nationale aantrekkingskracht op jongeren heeft. Dit in tegenstelling tot de Drentse en Friese uitjes. Dat blijkt uit onderzoek van Hendrik Beerda, in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam.

‘Om Groningen aantrekkelijker te maken voor gezinnen van buiten de provincie is een versterking van het vrijetijdsaanbod noodzakelijk. De andere twee Noordelijke provincies staan er nu veel beter voor bij deze doelgroep,’ aldus merkadviseur Hendrik Beerda.

Het Dagattracties Merkenonderzoek is in 2010 met de Universiteit van Amsterdam ontwikkeld. Het onderzoek meet jaarlijks de reputatie van alle Nederlandse dagattracties.

Deel dit artikel:

 1. Dat heeft de provincie Groningen wél, in Delfzijl. Namelijk https://www.delfsail.nl/nl

  Dat er eigenlijk wordt bedoeld dat de stad Groningen niets heeft….tja, dat krijg je als alles alleen maar copy-paste is om het maar zo te benoemen.

  En daarnaast ontwikkelingen in de provincie niet van harte willen faciliteren.

  Een voorbeeld? Een aantal jaren terug moest de dierentuin van Emmen maar verhuizen naar Vinkhuizen, dat zou ook ‘beter’ zijn! Persoonlijk geloof ik dat dan weer niet.

 2. Anexeer Schiermonnikoog, de boot vertrekt al van Groninger grond!
  Ook meer reclame maken voor Borkum, via Delfzijl.
  En willen Groningerswel ietsvoor kinderen/ gezinnen….?

  En misschien is ramp tourisme een (is reeds in ontwikkeling metbehulp van Shell ( 😫😫)

 3. Groningen ligt in een uithoek en zal dus moeilijk kunnen concurreren met attractieparken die meer centraal gelegen zijn. Een groot attractiepark zal het altijd moeilijk hebben te concurreren met meer centraal gelegen parken tenzij je Disney zo ver kunt Krijgen hier een park te bouwen. Dan is Eelde ook gelijk gered :p. De attractie voor jongeren in Groningen is de Universiteit, met bijbehorende stad. Daar kunnen weinig steden tegen op. Groningen moet het verder hebben van kleine attracties, die er genoeg zijn. Die trekken vooral bezoekers uit de regio en bezoekende vakantievierders, die hier sowieso komen voor de rust en niet voor een hectische toeristenhel.

 4. Prima houden zo, blijft de stad en ommeland leefbaar voor haar bewoners. Als je naar een pretpark wilt ga je maar naar Amsterdam, mocht je Amsterdammers willen ontmoeten ga je naar Almere.

 5. Nee hoor, Groningen heeft niet iets nodig wat nationaal trekt… We hebben niet zoveel behoefte aan een randstedelijke invasie. Het is goed zo.

 6. Nationale aantrekkingskracht op jongeren? Welke jongeren? dat is een nogal brede en diverse groep. In elk geval de stad Groningen is een erg jonge stad, dus die heeft aantrekkingskracht genoeg. En voor de rest: investeer in behoud van landschap en open ruimte, fietsroutes, wandel- en hardlooproutes, goed openbaar vervoer en goede architectuur in de hele provincie, dan is Groningen voor iedereen aantrekkelijk.

 7. Ik heb vanochtend – 20 augustus 2019 – aan de cdK René Paas gevraagd om in te grijpen bij Noorderzon 2019.

  Burgemeester Peter den Oudsten en zijn handhavers hebben de Stichting Noorderzon toestemming gegeven om illegaal en full continue – bij monumentale Beuken op het grasveld voor de muziekkoepel – AL het afvalspoelwater van de horecatenten.
  Dit strijdig met de vergunning.

  Er is inmiddels zoveel water geloosd dat het niet in de bodem wegzakt.
  De Beuken zijn al door zwam aangetast.

  Noorderzon is niet aanspreekbaar.
  Er is ook geen piket telefoon: noch van Noorderzon, noch van de Gemeente Groningen!

  Als Paas niet ingrijpt miet ik dus naar de bestuursrechter.

  Mevrouw Kiki

 8. Huh … we trekken wereldwijd jongeren naar de stad door oa de universiteit. Een attractie om extra jongeren te trekken is dus dikke flauwekul en zo’n onderzoekje riekt dus naar subsidiehengelen. Aub niet nog een extra stroppenpost voor de gemeente of provincie.
  De bealangrijkste attractie in de provincie Groningen is dus niet meegenomen : Een uitgaancentrum met veel variatie en geen vaste kroegsluitingstijden in Stad. :)

 9. Groningen heeft een andere aantrekkingskracht voor rust/natuur en ruimte zoekers met een prachtig landschap en in bad nieuweschans een schitterend kuuroord en vestingstadje Bourtange is zeker een bezoek waard en dan de mooie hoofdstad Groningen met zijn schitterend station en de prachtig verscholen hofjes maken een bezoek de moeite waard het wisselend landschap met de schitterende heren boerderijen en veenhuizen zijn uniek en de bewoners van de provincie Groningen zijn gastvrij dus al met al een bezoek waard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *