‘Groningen heeft een attractie met nationale aantrekkingskracht nodig’

nieuws
Foto: Noorderzon Festival / Pierre Borasci

Groningen is de enige provincie die geen enkele attractie met een nationale aantrekkingskracht op jongeren heeft. Dit in tegenstelling tot de Drentse en Friese uitjes. Dat blijkt uit onderzoek van Hendrik Beerda, in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam.

‘Om Groningen aantrekkelijker te maken voor gezinnen van buiten de provincie is een versterking van het vrijetijdsaanbod noodzakelijk. De andere twee Noordelijke provincies staan er nu veel beter voor bij deze doelgroep,’ aldus merkadviseur Hendrik Beerda.

Het Dagattracties Merkenonderzoek is in 2010 met de Universiteit van Amsterdam ontwikkeld. Het onderzoek meet jaarlijks de reputatie van alle Nederlandse dagattracties.