Gronings Solar Racing Team onderweg naar Australië

nieuws

Het team Top Dutch Solar Racing is donderdag in het vliegtuig gestapt en onderweg naar Australië. Na een tussenstop in Singapore komt het team zaterdag aan in Adelaide.

Het team bestaat uit 26 studenten van de Hanzehogeschool Groningen, de RUG, het Noorderpoort en het Friesland College. Die zonneauto is gebouwd in samenwerking met overheden, bedrijven en onderwijsinstellingen in Noord-Nederland.

Tot 20 september verblijft het team in Quorn, waar de auto, genaamd Green Lightning, wordt getest op de Australische wegen. Daarna gaat het team de wedstrijdroute rijden, in omgekeerde richting. De rit begint op de finishlocatie Adelaide en voert naar de startlocatie Darwin, ruim 3.000 kilometer verderop. Zo kan het team zich nog beter voorbereiden op de route.

In Darwin keurt de organisatie de zonneauto’s op basis van de strenge reglementen. Veiligheid is daarin een belangrijk aspect. Op 13 oktober begint de wedstrijd.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *