Geen munten en plastic tasjes meer voor KEI-lopers

De welbekende KEI-munten zijn verleden tijd. KEI-lopers, leiders en vrijwilligers ontvangen volgende week een bandje met daarin een betaalchip. Ook worden de plastic tasjes, die de nieuwe studenten elk jaar ontvingen, vervangen door een stoffen exemplaar.

Na 50 jaar wordt de welbekende munt, die ieder jaar met KEI-logo wordt gedrukt, vervangen door het digitaal betaalsysteem: “We hopen dat zowel Stadjer als student dit initiatief positief ontvangt. Geld dat na de KEI-week nog op het bandje staat, wordt teruggestort”, aldus Remmie Palland, voorzitter van het Dagelijks Bestuur van Stichting KEI.

Aankomend jaar zullen ongeveer 6.500 KEI-lopers en -leiders met stoffen KEI-tasjes door de stad lopen. Ook wordt er op het Open Air Festival een pilot gedraaid met Hardcups, waardoor er geen plastic wegwerpbekers verbruikt worden. Tot slot zal het GREEN-team tijdens de KEI-week o.a. water-, afval- en elektriciteitsmetingen verrichten. Met deze gegevens willen de organisatie kijken waar en hoe er winst te behalen valt in het verbruik. Zo kan de organisatie aankomende jaren inzetten op een nóg duurzamere KEI-week.