Forum Groningen gaat op 29 november open

nieuws
Foto: Rick van der Velde

Over ruim drie maanden, op 29 november, wordt het Groninger Forum achter de oostzijde van de Grote Markt, geopend. Dat vermeldt de website van het Groninger Forum.

Het 45 meter hoge gebouw gaat vanaf 29 november “Forum Groningen” heten. Over de opening is verder nog niets bekendgemaakt. De bouw heeft meer dan zes jaar geduurd en lag ook enige tijd stil omdat het aardbevingsbestendig gemaakt moest worden. Het Forum zou oorspronkelijk in 2017 opengaan.

Het pand telt elf verdiepingen, met een grote ondergrondse fietsenkelder en een parkeerkelder voor auto’s.
Het biedt ruimte aan exposities, festivals, de bibliotheek, filmzalen, Storyworld (het vroegere stripmuseum), de VVV-winkel en diverse horecazaken. Bovenin het gebouw komen een skylounge restaurant en openluchtbioscoop.

De komende 99 dagen wordt een feestelijk openingsprogramma in elkaar gezet. De bibliotheek aan de Oude Boteringestraat blijft open tot en met zaterdag 2 november, het filmtheater aan het Hereplein sluit zijn deuren op maandag 18 november. Meer informatie is te vinden op de website www.forum.nl