FC Groningen neemt El Messaoudi en Asoro over

sport
Foto: fcgroningen.nl

FC Groningen voegt per direct Ahmed El Messaoudi toe aan de eerste selectie. De FC huurt bovendien Joel Asoro voor de rest van het seizoen.

De 24-jarige in Brussel geboren Marokkaan Ahmed El Messaoudi heeft een contract voor drie seizoenen getekend. Hij begon zijn profcarrière bij Lierse SK. Daarna speelde hij voor Standard Luik en KV Mechelen. Vorig seizoen werd El Messaoudi door KV Mechelen verhuurd aan Fortuna Sittard. Hij speelde bijna 140 officiële wedstrijden in het betaalde voetbal, waarin hij zes keer scoorde en goed was voor negen assists. El Messaoudi heeft één interland namens Marokko achter zijn naam staan.

Volgens technisch directeur Mark-Jan Fledderus heeft El Messaoudi veel voetballend vermogen en fysieke kracht. Hij kan controlerend spelen op het middenveld, maar ook belangrijk zijn in het meepikken van doelpunten en assists.

Joel Asoro is een 20-jarige Zweedse aanvaller met Nigeriaanse ouders. Hij komt over van Swansea City. De FC heeft een optie tot koop bedongen bij de club uit Wales, uitkomend in het Championship in Engeland. Joel Asoro is een aanvaller, die als buitenspeler en als spits uit de voeten kan. Als Zweedse jeugdinternational scoorde hij veelvuldig. Volgens Fledderus is Asoro een enorm snelle voetballer die diepte heeft in zijn spel.