Dodelijk ongeval aan Noordzeeweg (update)

nieuws
Foto: Rick ten Cate

Een motorrijder is donderdagmiddag rond 16.30 uur overleden na een aanrijding met een auto aan de Noordzeeweg. Dat meldt de politie.

Martin Nuver van de website 112groningen sprak van een chaotische situatie. De motor was compleet in twee stukken gebroken. Volgens de politie is de motorrijder achterop een bestelbus gereden en aan de gevolgen hiervan bezweken.

Het ongeval vond plaats ter hoogte van de molen. De Noordzeeweg richting Groningen en de noordelijke ringweg waren afgesloten om de hulpverleningsdiensten alle ruimte te geven. De westelijke en noordelijke ringweg stonden in de richting van Delfzijl geheel vast, net als alle tussendoorroutes. Rond 19.00 uur kwam het verkeer weer op gang.

Deel dit artikel:

    1. Beste Feiko,
      Het ongeluk vond plaats even voor 16.30 uur. De eerste anderhalf uur heeft er bij dit artikel een stockfoto gestaan van een ambulance, niet gerelateerd aan dit ongeluk. Even voor 18.00 uur hebben we de stockfoto aangepast voor een actuele foto. Een foto die volgens ons als redactie ethisch verantwoord is om te publiceren. Door de eerste anderhalf uur met een stockfoto te werken hebben we de hulpverleners de ruimte gegeven om de naaste familie in te lichten.

  1. Er staat geen naam bij, je ziet op de foto geen slachtoffer of kentekenplaat. En ik stel me zo voor dat er meer mensen zijn met een motor die hier op zou kunnen lijken.

  2. Als ik nieuwsredactie zou zijn van OOG zou ik nog eens weer de fiets pakken vanaf Zernike ri Witte lam op ring en Eikenlaan richting Bedemerweg naar ring staat het regelmatig stil. (Denk dat ze bij RTVNoord wel weer op n persbericht wachten…)

  3. Persoonlijk vind ik het niet ethisch verantwoord. Niemand heeft iets aan de foto, het voegt helemaal niets toe aan het verhaal, en het voedt alleen de macabre nieuwsgierigheid en ‘lurkermentaliteit’ van lezers. Aan de andere kant, kan het zeer schokkend en kwetsend zijn voor betrokkenen, familie (inclusief kinderen van) en dierbaren. Eenmaal gepubliceerd op het Internet, en het blijft voor de eeuwigheid op Google en Waybackmachine enz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *