Combinatie Herepoort: ‘Zaterdag hoeft er niet meer getrild te worden”

Aanstaande zaterdag hoeven er geen damwanden meer ingetrild te worden bij de zuidelijke ringweg. Volgens woordvoerder André Bakema is het werk vrijdagmiddag ver genoeg gevorderd.

Vrijdagochtend meldde Aanpak Ring Zuid nog dat er ook op zaterdag doorgewerkt moest worden aan de damwanden, maar dat blijkt dus niet het geval. Bakema: “Zaterdag gaan we wel bezig met de werkzaamheden die nodig zijn om de weg op tijd open te stellen, zoals asfalteren en het aanbrengen van markeringen en borden.” Het intrillen van damwanden is nog niet voorbij, de damwanden aan de zuidkant van het wegdek moeten nog ingetrild worden. Dit werk gaat door op de gebruikelijke werktijden.

Daarnaast wordt er volgende week, zowel overdag als ’s nachts, doorgewerkt aan de afrit van de Hereweg en de Waterloolaan: “Het is nodig om zowel overdag als ’s nachts te werken aan de verkeerslichten. Deze leggen we opnieuw aan en installeren we ’s nachts.” Volgens de aannemerscombinatie zijn alle omwonenden geïnformeerd middels een brief over de nachtelijke werkzaamheden.