‘Afval voor de één is een boot voor mij!’

De negenjarige Taegan Hofstra bouwde deze zomer een boot van lege melkpakken. Dat deed hij om aan te tonen dat wat afval is voor de één een grondstof is voor de ander.

De melkpakkenboot heeft het eerste tochtje in de Oosterhaven te Groningen woensdag prima doorstaan. De boot bestaat momenteel uit 64 lege pakken melk die hij verzamelde tussen oktober 2018 en maart 2019. Inmiddels heeft hij ruim 500 lege pakken. De boot is nog niet af, dus de een deel van de pakken die hij nog heeft komen van pas. Wat hij met de rest van de pakken gaat doen, dat weet Taegan nog niet.

“Ik wilde graag een boot en het zelf bouwen leek me wel cool. Toen ging ik nadenken waarmee ik het goed en goedkoop zou kunnen maken en kwam op lege melkpakken uit. Die kosten namelijk niets en blijven prima drijven”, zo vertelt Taegan.

Inmiddels heeft Taegan ruim 500 lege melkpakken: “De boot is eigenlijk nog niet af, hij moet nog groter worden en een opstaande rand zodat het een kano wordt. Nu krijg je natte benen als je gaat peddelen.” Wat hij met de rest van de pakken gaat doen, dat weet Taegan nog niet.