320 kunstenaars gaan Flokstra’s in het zonnetje zetten

nieuws
Foto: Flokstra Kunst Groningen

Na bijna vijftig jaar deden Jan en Bouchien Flokstra, begin dit jaar, hun winkel met kunstenaarsmaterialen over aan een nieuwe eigenaar. Oud Flokstra-medewerkers organiseren daarom een grote groepsexpositie om de Flokstra’s in het zonnetje te zetten.

De eigenaren gaan na vijftig jaar werken met een welverdiend pensioen. Afgelopen januari is de winkel al overgegaan in de Van Beek Art Supplies winkelketen. Ze blijven echter wel betrokken bij de winkel. Al het personeel is meegegaan naar de nieuwe winkelformule.

Inmiddels zijn er al bijna 320 kunstenaars die hun bijdrage leveren aan de groepsexpositie, zo vertelt een medewerkster van de winkel: “Met deze expositie worden niet alleen Jan en Bouchien, maar ook de klanten en de kunstenaars in het zonnetje gezet. Voor het geschonken vertrouwen en de bijzondere contacten.”