Aannemer druk met installatie zonwering De Stadswerf

nieuws
Foto: Dennis Smit

Hard gewerkt werd er woensdagochtend bij woontoren De Stadswerf aan de Kraanvogelstraat in de Oosterparkwijk. Een aannemer is deze week druk bezig om zonwering te installeren.

Ruim een maand geleden berichtte OOG Tv dat de flat uitgerust gaat worden met zonwering. Daarmee ging een grote wens voor de fysiek gehandicapte bewoners in vervulling. Door het ontwerp, waarbij er veel gebruik is gemaakt van grote ramen, loopt de temperatuur in de kamers op warme dagen op naar waarden boven de dertig graden. Vorig jaar zomer trokken de bewoners samen met de fracties van de SP en 100% Groningen bij woningcorporatie Nijestee aan de bel. Nijestee heeft er vervolgens alles aan gedaan om de problemen op te lossen. In eerste instantie met een tijdelijke maatregel in de vorm van mobiele airconditioning, en nu dus met zonwering.

De zonwering moet voor de bouwvak, die aanstaande maandag begint, geïnstalleerd zijn. De bewoners laten weten veel respect te hebben voor de aannemer die in deze tropische temperaturen aan het werk is. “En we zijn blij met de zonwering”, laat een bewoner weten. “Nu is het rond de 26 graden, terwijl als we de schermen niet gehad hadden het nu al ver boven de dertig graden was geweest.”

Update 11.15 uur
Het artikel is donderdag aangepast na reacties van bewoners. In de eerste versie werd uiteengezet dat nog niet alle kamers/appartementen over zonwering beschikken, en dat voor hen de zonneschermen, nu het deze week zo warm is, feitelijk te laat komen. Tijdens het schrijven van het artikel was dit met de aanwezige informatie en bronnen een terechte constatering, alleen blijkt uit verder onderzoek dat niet alle bewoners achter die conclusie staan.

Foto: Dennis Smit
Foto: Dennis Smit
Deel dit artikel:

  1. Jammer dat jullie zo’n negatief stuk plaatsen. De mannen doen hun stinkende best om met dit hete weer door te werken. Wij bewoners zijn juist heel erg blij met onze screens. De temperatuur is binnen nu echt heel erg aangenaam. En morgen hangen alle screens. Dus voor de bouwvak is het klaar zoals af gesproken door Nijestee met de bewoners.

  2. Helemaal niet te laat, beter laat dan nooit. Goede dingen komen vaak langzaam. Blij dat Nijestee het voor elkaar heeft gekregen nog voor de bouwvak de screens te laten plaatsen. En wat een top bedrijf om het voor zaterdag allemaal nog even te plaatsen. Zeker na de opstart die niet probleemloos verliep. Dikke pluim. Dus zeker NIET te laat.

  3. Wij als ” aannemer” maar dus Emkon Emmen bv zijn trots dat we dit mogen uitvoeren. Veel respect voor onze mannen met deze temperaturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *