Vliegenspecialist Milieudienst stelt Tolbert gerust

nieuws

De vliegenoverlast in Tolbert is niet groter dan elders in de provincie Groningen. Dat is de conclusie van de ingeschakelde vliegenspecialist van de Milieudienst Groningen.

Vorige week heeft een specialist van de Milieudienst Groningen in verband met de vliegenoverlast in Tolbert onderzoek verricht. Volgens de specialist waren er niet meer vliegen dan hij elders in de provincie Groningen aantreft. Wel is binnen de provincie de laatste jaren sprake van een toename van het aantal huisvliegen. Dit wordt mogelijk veroorzaakt door de warme zomers en relatief warme winters.

Mocht de overlast groter worden, dan kan de gemeente eventueel lokzakken plaatsen. Dat lijkt nu niet nodig, omdat het aantal vliegen volgens de specialist aan het afnemen is. Burgemeester Koos Wiersma van de gemeente Westerkwartier: “Wij vinden het erg vervelend voor inwoners die overlast hebben van de vliegen. Vooral ook omdat geen bron is te achterhalen. Wanneer volgend jaar weer sprake is van vliegenoverlast zet de gemeente lokzakken in waarmee we mogelijk de bron kunnen achterhalen en maatregelen kunnen nemen.”