Vergunning Kaynar terecht ingetrokken

nieuws

De vergunning die de gemeente verleende aan Kaynar voor de bouw van een horecagelegenheid en een appartementencomplex aan de Papengang is door de gemeente terecht ingetrokken. Dat blijkt, in hoger beroep, uit een uitspraak van de Raad van State.

Burgemeester Peter den Oudsten deed eerder uitspraken, onder andere bij OOG TV, dat hij twijfels had over de manier waarop Kaynar, samen met zijn broer, geld verdiende. Kaynar wordt verdacht van belastingfraude en de gemeente kreeg een Bibob advies en trok daarna de vergunning in. Kaynar kreeg een naheffing van ruim een ton en een boete van 50.000 euro.

Kaynar vecht de boete en de naheffing aan en vindt daarom dat de vergunning niet terecht is ingetrokken. De Raad van State is het niet met hem eens en vindt dat de strafbare feiten zwaarder wegen dan het belang van Kaynar om zijn bouwplan te realiseren.