UMCG boekt financieel resultaat van 15 miljoen euro

nieuws

Het UMCG heeft vorig jaar een financieel resultaat van 15,1 miljoen euro geboekt. Dat komt vooral door incidentele baten en twee boekhoudkundige stelselwijzigingen. De omzet bedroeg 1,38 miljard euro, iets meer dan het jaar ervoor.

Het UMCG gaat het kostenbesparingsprogramma 2016-2020 onverminderd voortzetten. Dit om te kunnen blijven vernieuwen en investeren in de kwaliteit van patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs. Voorbeelden zijn de vernieuwing van het operatiecentrum, de intensive care, de spoedeisende hulp en de nieuwbouw voor psychiatrie.

Het UMCG erkent dat de medewerkers het hele jaar een hoge werkdruk hebben ervaren. Een toenemend tekort aan specifieke zorgmedewerkers leidde vorig jaar tot sluiting van een aantal IC-bedden en vier OK’s. Door diverse maatregelen en veel inspanningen van betrokken medewerkers is het gelukt om begin dit jaar weer IC’s en OK’s te openen.

Hoogtepunten waren het starten van de behandeling van patiënten in het Protonentherapiecentrum. De financiering van de derde onderzoeksronde LifeLines en het rookvrij maken van alle gebouwen en terreinenv an het UMCG.