Ruiten Sikkom-journalist Willem Groeneveld ingegooid

De ruiten van de bovenwoning van de Groningse journalist Willem Groeneveld zijn vrijdag- op zaterdagnacht ingegooid, meldt het Dagblad van het Noorden. Vermoedelijk is het een bedreiging van een online makelaarskantoor.

Groeneveld kwam in de nacht van vrijdag op zaterdag thuis en is rechtstreeks naar de keuken gelopen om een tosti te bakken. Even later kwam zijn vriendin thuis, die opmerkte dat er iets niet klopte. Er bleken twee ruiten ingegooid te zijn met vijf bakstenen. Groeneveld heeft aangifte gedaan.

Wie het gedaan heeft is niet bekend. De buren hebben twee jongeren in capuchons weg zien rennen. Wel heeft de journalist zijn vermoedens. In de middag is Groeneveld langsgegaan bij een online makelaarskantoor dat obscure constructies opstelt voor studenten die kamers zoeken. Groeneveld meldt bij DVHN: “Dat kantoor heeft het zoveelste foefje bedacht om jonge mensen een poot uit te draaien, heel misselijk. Hij gaf toe dat het gebeurd was. Een foutje, zei hij, alsof het eenmalig was. Het is gewoon bedrijfsvoering. Toen ik dat zei, werd hij onvriendelijk. Ik zou aan de drugs zijn, en hij noemde mijn huisnummer. En een paar uur later heb ik vijf stenen door mijn ramen’’

Reacties

Sikkom en Groeneveld stellen vaker dit soort misstanden aan de kaak. Daardoor krijgt hij vaker bedreigingen. Burgemeester Peter den Oudsten laat weten mee te leven met Groeneveld: “Ik vind het erg voor Groeneveld, een serieuze journalist. De journalistiek moet onbelemmerd z’n werk kunnen doen.” Zelf geeft Willem Groeneveld aan dat hij zich niet laat belemmeren in zijn werk.