Het ‘roze lintje’ is het eerste keurmerk dat sneuvelt bij het UMCG

nieuws
foto: Bob de Vries

Eerder dit jaar maakte het UMCG al bekend met vrijwel alle keurmerken te stoppen. Het roze lintje, het keurmerk van de Borstkankervereniging Nederland, is een van de eerste keurmerken die het UMCG niet meer heeft verlengd.

In de loop van dit en volgend jaar gaan ook andere UMC’s stoppen met het voeren verschillende keurmerken. Met de regel wil het ziekenhuis de regeldruk en administratielast voor artsen en verpleegkundigen te verminderen. Het UMCG streeft ernaar om het aantal keurmerken aan het einde van dit jaar met 50 procent te hebben afgebouwd.

Volgens het UMCG hebben ziekenhuizen tegenwoordig bijna allemaal dezelfde keurmerken waardoor ze weinig meer toevoegen. Het stoppen met het roze lintje past binnen dit besluit.