Portiekwoningen korte tijd ontruimd vanwege brand in meterkast

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

In de meterkast van een portiekwoning aan de Multatulistraat in de wijk De Wijert heeft maandagavond korte tijd brand gewoed. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

De melding van de brand kwam rond 18.40 uur binnen waarop een bluswagen en een hoogwerker ter plaatse werden gestuurd. “De eerste berichten waren dat er een brand woedde in een meterkast op de derde verdieping”, laat een woordvoerder van de brandweer weten. “Bij de brand kwam flink wat rook vrij. Toen de eerste brandweerlieden ter plaatse kwamen waren de verschillende portiekwoningen al ontruimd.” Brandweerlieden zijn direct naar binnen gegaan om via een zogenaamde binnenaanval het vuur onder controle te brengen.

Al snel kon het sein ‘brand meester’ worden gegeven. “Met behulp van een ventilator hebben we de rook uit de woning verdreven. Stichting Salvage komt ter plaatse om de bewoners te ondersteunen bij het afhandelen van de ontstane schade.” Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is onduidelijk.

Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *