Politiehelikopter vliegt diverse rondjes boven Stad

nieuws
Foto: Erick Bakker

Een politiehelikopter heeft maandagavond diverse rondjes boven de stad gevlogen. Diverse mensen deden op social media-kanalen melding van de helikopter.

De helikopter werd rond 20.20 uur voor het eerst gespot boven de stad. De helikopter, de PH-PXY, was via de Afsluitdijk en Leeuwarden naar Groningen gevlogen. Boven de Martinistad werden verschillende rondjes gevlogen waarbij de helikopter zich ogenschijnlijk concentreerde op de Oosterparkwijk. Daarna maakte men een rondje boven Beijum. Na een half uur vertrok de helikopter richting Drenthe waar het een rondje vloog ten zuidwesten van Beilen.

Het twitteraccount Luchtvaart Noord-Nederland meldde rond 20.45 uur: “Police25 finished the mission at Groningen City, it’s now proceeding towards Assen.” Voor welke missie de helikopter precies in Groningen was is vooralsnog onbekend.

De politiehelikopter vloog maandagavond diverse rondjes boven de stad

Deel dit artikel:

  1. scooter overlast. van de groep die zonder kentekens en verzekering rijden en de crossmotors. op deze manier kunnen ze, ze wel pakken!

  2. Een politiehelicopter van dát kaliber inzetten voor een wissewasje als wat motor / scooteroverlast? Maak dat de kat wijs. Het KLPD heeft maar 3 van dergelijke helikopters, en zes kleinere Airbus EC-135’s, van het zelfde type als de bekende traumaheli. Deze veel grotere Agusta AW 139’s zijn ook gestationeerd op Schiphol maar staan soms ook op Rotterdam of vliegbasis Volkel. Die vliegen niet speciaal voor een paar scootertjes en motorfietsjes van Volkel naar Stad. Daar zouden ze sowieso een ‘gewone’ politiehelikopter voor inzetten. Deze jongen had een andere taak en was misschien gewoon in de buurt en hielp tussen de bedrijven door misschien even mee met zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *